preskoči na sadržaj
Vijesti

RUJAN U TEREZINOM POLJU


Ovu nastavnu godinu s veseljem smo dočekali jer nakon Škole na daljinu koja nas je razdvojila sada još jače osjećamo povezanost i željno iščekujemo školsku atmosferu zajedništva. Vođeni znatiželjom, krenuli smo udruženim snagama u rujansko istraživanje i evo što smo pronašli u toplim rujanskim danima:

10. rujna obilježili smo Hrvatski olimpijski dan i u skladu s preporukama odlučili se za HOD, a to je ujedno i kratica ovog dana i na taj način pridružili smo se Mliječnoj stazi UNICEF. Iako se nismo uspjeli prijaviti za aktivnije, virtualno sudjelovanje (prijave u ljetnim mjesecima) svojom novčanom donacijom podržali smo akciju za djecu s teškoćama u razvoju. No, zato nas je naš HOD doveo do obale rijeke Drave. Danas smo skupljali grančice, listove i livadne biljke za naš projekt Stabla pokraj rijeke Drave, a ujedno smo obnovili gradivo o prirodi te uočili neodgovorno ponašanje čovjeka (puno odbačenog kućnog smeća u prirodi).

21. rujna obilježili smo Dan sadnje stabala tako što smo potvrdili sudjelovanje u prekinutoj ekološkoj akciji Zeleni korak 2020. (skupljanjem starog papira čuvamo stabla).

Također smo iz pripremljenog prirodnog materijala (prešanje biljaka) načinili poučni plakat na razrednom panou pod naslovom Stabla uz Dravu. Ujedno smo tako obilježili i Dan rijeke Drave naglašavajući raznovrsnost biljnog života uz rijeku. U tomu su nam se priključile gošće iz PŠ Veliko Polje učenice Mihaela Dolinac i Martina Brnadić te učiteljica Zrinka Žiga, koje su likovnim radovima podržale našu ideju jer nam je ove godine onemogućen susret uoči ovoga dana u PŠ Terezino Polje. Na Satu razrednog odjela posadili smo našu šumu odluka te na satu Likovne kulture neobično rujansko drvo.

23. rujna obilježili smo Međunarodni dan kulturne baštine te tako ponovili ljepote naše županije i pravilno pisanje naziva ustanova. Također smo proučavali stabla koja su posađena u novouređenom gradskom parku u Virovitici. Istodobno smo istraživali nazive stabala u europskim jezicima (Europski dan jezika 26. rujna) te pravilnu uporabu računala kao izvora znanja.

29. rujna istraživali smo ljekovitu biljku - tratinčicu (prezentacija uradaka učenika i kratko verbalno predstavljanje - vježba govornog nastupa pred publikom). Ujedno je to priprema za Mjesec hrvatske knjige pod motom Razlistaj se! jer ćemo mi osim drveća u književnosti proučavati i biljnu narodnu ljekarnu.

I tako, rujan nam je brzo prošao, a kroz istraživanja zavičajnog materijala uspješno smo ponovili gradivo, povezali nastavne predmete i koristili različite nastavne metoda rada u skladu s preporukama. Radujemo se listopadu!

                                                                       učenici i učiteljica PŠ Terezino Polje



Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Hrvoje Miklaužić   datum: 7. 10. 2020.

Album

Trenutno ne postoji niti jedan album.


LOGO ŠKOLE

Kalendar
« Travanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


 

Tražilica

Anketa
Sviđaju li vam se Brezići br.9 ?




Popis udžbenika

Dokumenti za prikaz

Oglasna ploča

Korisni linkovi

Brojač posjeta
Ispis statistike od 6. 5. 2010.

Ukupno: 241671
Ovaj mjesec: 336
Ovaj tjedan: 1
Danas: 1




preskoči na navigaciju