preskoči na sadržaj
Vijesti

Edukacija o postupanju u slučaju potresa


Početak drugog polugodišta obilježen je povratkom najmlađih učenika u školske klupe, dok su učenici predmetne nastave počeli s radom na daljinu.

Uza sve redovne pozitivne i vedre teme koje donosi povratak s praznika učenike smo senzibilizirali, ali i informirali o prirodnim katastrofama i postupanju u slučaju istih. Prvog nastavnog dana u svim je razredima razredne nastave provedena edukacija o postupanju u slučaju potresa te je provedena prigodna vježba evakuacije. Škola već godinama  provodi preventivni program evakuacije i spašavanja u suradnji s lokalnim dobrovoljnim vatrogasnim društvima i Državnom upravom za zaštitu i spašavanje gdje se učenicima na primjeren način pojašnjavaju pojmovi i događaji. Provode se i primjerene vježbe. Također, treba reći da naša ustanova ima usvojen Plan evakuacije i spašavanja kojim se utvrđuju organizacija, postupci i mjere za osiguranje brzog, učinkovitog i u odnosu na značajke nastalog događaja primjerenog načina evakuacije i spašavanja ljudi i dobara iz građevina Škole.

Iz Plana posebno izdvajamo:

EVAKUACIJA podrazumijeva unaprijed programirani i organizirani način napuštanja ugroženih i drugih prostora i prostorija, prije nego nastupi opasnost za život i zdravlje učenika i radnika.

SPAŠAVANJE podrazumijeva provođenje radnji kojima se osobama zatečenim u ugroženim radnim i drugim prostorima i prostorijama pruža pomoć u napuštanju tih prostorija i prostora, kada slijedom okolnosti nastalih iznenadnim događajima sami ne mogu napustiti prostorije, odnosno prostore, a da pri tome ne dovedu u opasnost svoj život.

Proces evakuacije i postupci spašavanja provode se prije, tijekom ili nakon događaja koji ugrožavaju živote ili zdravlje učenika i djelatnika, odnosno štete materijalnim dobrima.

Opasni događaji koji mogu nastati te ugroziti prisutne osobe i imovinu, različiti su po nastanku, trajanju, intenzitetu i posljedicama.

Učenici su i bez edukacije bili vrlo dobro informirani, jako savjesni i odgovorni u postupanju, a iskazali su i empatiju za stradale u potresima koji su snašli Republiku Hrvatsku.

Preporuka za zainteresirane koji žele znati više:

https://civilna-zastita.gov.hr/istaknute-teme/upute-za-gradjane/82

https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=7XUxZd0rVWEPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Hrvoje Miklaužić   datum: 19. 1. 2021.

LOGO ŠKOLE

Kalendar
« Travanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


 

Tražilica

Anketa
Sviđaju li vam se Brezići br.9 ?
Popis udžbenika

Dokumenti za prikaz

Oglasna ploča

Korisni linkovi

Brojač posjeta
Ispis statistike od 6. 5. 2010.

Ukupno: 241671
Ovaj mjesec: 336
Ovaj tjedan: 1
Danas: 1
preskoči na navigaciju